Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Reza Zarrab’ın suçlamaları kabul ederek savcılıkla yaptığı anlaşmanın belgesi yayınlandı

ABD’nin İran’a karşı uyguladığı yaptırımları delme, kara para aklama ve bankacılık sahtekarlığı suçlamaları ile New York’ta tutuklu sanık olarak yargılanırken, soruşturmayı yürüten savcılıkla anlaşarak ‘tanık’ konumuna geçen İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab’ın, kendisine yöneltilen suçlamaları 26 Ekim tarihinde kabul ettiği ortaya çıktı.Belgeye göre  Başsavcılığın Zarrab’a yönelttiği 6 ayrı suçlamanın yanı sıra, Zarrab’ın bir hapishane görevlisine rüşvet verme girişiminde bulunmuş ve bu suçu da kabul etmiş.

VOA’da yer alan habere göre, Amerikan Adalet Bakanlığı’na bağlı elektronik işlemlerin gerçekleştiği sistemde “gizlilik” kaydı bulunan 366 sıralı dosyadaki belgeler üzerindeki gizlilik kararı hakim Richard Berman tarafından kaldırıldı.

Ekran Resmi 2017-11-29 10.41.34

Ekran Resmi 2017-11-29 10.41.40

 

Sistemde yer alan belgeye göre Zarrab kendine yöneltilen suçlamaları kabul ettiğini ifade ettikten sonra imzalıyor.  Zarrab kendisine isnat edilen tüm suçlamaları kabul ettiğini belirterek bu kararı hiç bir zorlama ve baskı olmadan kendi isteğiyle yaptığını ifade ediyor.

Dün başlayan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davada tanık olarak dinlenecek Rıza Zarrab’ın ifade verme sıra numarasının beş olduğu açıklandı. Son kez sanık olarak karşısına çıktığı bildirilen Zarrab’ın, bugün mahkeme karşısına bu kez tanık olarak çıkması bekleniyor

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.