Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bitcoin rekor üstüne rekor kırıyor

Dünya genelinde 1200’e yakın sanal para arasında en değerlisi olan Bitcoin, 15 bin doları aşarak yeni rekorunu kırdı. Bu sene içinde yüzde 1000’den fazla değer kazanan Bitcoin, son iki gündeyse yaklaşık yüzde 23 değer kazandı. Piyasa değerinin 240 milyar dolara yaklaşmasıyla uluslararası birçok dev firmayı da gerisinde bıraktı.

Bitcoin gün içinde 15.255 dolardan işlem gördü ve tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. TL karşısında son 24 saatte yaklaşık yüzde 25 değer kazandı.

Bitcoin’in zirveye ulaşmasında, ABD merkezli finans şirketlerinin işlemlerinde Bitcoin’e yer-verme kararının etkili olduğu düşünülüyor. Uzmanlar bu kararla birlikte Bitcoin’e olan talebin hızlı bir artış gösterdiğini de vurguladı.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’ndan (CFTC) yapılan açıklama üzerine resmi izinlerin alınmasının ardından, dünyanın en büyük borsa işletmecisi olan CME Group, vadeli Bitcoin işlemlerine 18 Aralık itibariyle başlayacağını duyurdu.

Uzmanlar, birçok yatırımcı için cazip görünen Bitcoin’in dalgalı bir seyir izleyebileceği uyarısında bulunuyor ve bu yüzden de Bitcoin riskli bir yatırım aracı olarak kabul ediliyor.

Bitcoin’e ilişkin son gelişmeleri Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi İsmail Hakkı Polat, Medyascope.Tv’ye değerlendirdi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.