Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Savunma Bakanı Williamson: “Ölü bir terörist İngiltere’ye zarar veremez”

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, Daily Mail gazetesinde yayımlanan röportajında Suriye’de, Irak’ta ve herhangi bir bölgede terörist gruplarına katılan hiçbir Britanyalı’nın ülkeye geri dönmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
“Çok basit, benim düşünceme göre ölü bir terörist İngiltere’ye zarar veremez. Bu tehdidi elemek için elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım” diyen Williamson, kendi görüşünü açık ve sert bir şekilde ifade etti.
Bakan, en az 800 İngiliz’in IŞİD’a katıldığını ve bunlardan 130’unun çatışmalarda hayatını kaybettiğini açıkladı.

İngiliz militanlar Cihatçi John olarak tanınan Mohammed Emwazi ve Sally Jones, söylentilere göre İngiliz veya Amerikan kuvvetlerince öldürüldü.

Yaklaşık olarak bir ay önce istifa eden eski İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, “White widow” (Bewyaz Dul) olarak tanınan Jones’un ölümünden sonra, terörist grupların saflarında savaşmak için İngiltere’yi tek etmeye karar verenleri “meşru birer hedef” olarak tanımlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.