Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2173 OHAL mağduruyla görüşülerek hazırlanan rapor yayımlandı: “OHAL devleti değil, hukuk devleti”

Hak ve Adalet Platformu, OHAL boyunca yaşanan hak ihlallerine dair Türkiye’nin her ilinden 2173 kişiyle internet üzerinden görüşerek hazırladığı OHAL araştırma raporunu yayımladı. 471 sayfa olan raporda KHK mağdurları, mağdurların yakınları ve doğrudan mağduriyeti olmayan kişilerle görüşüldü.

Rapor bugün basın açıklamasıyla duyuruldu, mağdurların yaşadıklarını anlattıkları mesajlar bölümü dikkat çekti.

Araştırma 24 Eylül 2017 – 1 Aralık 2017 tarihlerini kapsarken raporun güvenilirlik derecesi %95 olarak belirtildi. Katılımcıların 630’u kadın, 1542’si erkek, %29’u kendisini muhafazakar olarak tanımlıyor ve KHK mağdurları arasında işsizlik oranı %65.

Yapılan açıklamada Ömer Faruk Gergerlioğlu da mağdurların en büyük sıkıntısının ekonomik ve psikolojik sıkıntılar olduğunu vurguladı. Mağdur hikayelerine değinilen toplantıda hazırlanan kısa belgesel gösterildi. Basın açıklamasına İhsan Eliaçık, Levent Gültekin, HDP Milletvekili Hüda Kaya, Cihangir İslam gibi isimler katıldı.

Raporda mağdur ve yakınlarının söyledikleri ayrıntılı olarak yer alırken KHK mağdurlarına dair veri analizleri de yayımlandı. Raporun tamamına ulaşmak isteyenler www.hakveadalet.org sitesinden ulaşabilirler.

Raporda yer alan mağdur yakınları ve mağdurların veri analizleri:

veri analizi

verianaa

Mağdur ve mağdur yakınlarının mesajları:

mağdur

mapdur

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.