Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zarrab-Atilla Davası jürisi yeniden toplanıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) görülen Zarrab-Atilla davası’nda jüri Türkiye saati ile 17’de bugün (Çarşamba) yeniden toplanıyor. İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın tanık eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın sanık olarak yargılandığı davanın duruşmalarının bitmesinin ardından jüri dört gün toplantı yapmış ancak bir ortak bir karara varamamıştı. Hakan Atilla, aralarında ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının delinmesinin de bulunduğu altı ayrı suçlamadan yargılanmıştı. Jüri, Atilla hakkındaki altı suçlama hakkında tek tek suçlu ya da suçsuz olduğu yolunda karar verecek. Kararda jüri üyelerinin tamamının hemfikir olması gerekiyor. Jürinin karar vermek için bir zaman kısıtlaması bulunmuyor. Jüri önceki dört oturumda davaya ilişkin çok sayıda belge ve bilgiyi istemişti.

Zarrab hakkında kararı hakim Berman verecek

Jürinin Atilla hakkında vereceği karar sonrasında davanın diğer tutuklu sanığı Zarrab için son kararı hakim Richard Berman verecek. Bu karar için Zarrab hakkında tekrar duruşma ya da duruşmalar yapılması gündeme gelecek. Berman, hakkındaki yedi ayrı suçlamayı kabul edip tanıklık yapan Zarrab’ın cezasını belirleyecek.

Davanın düşürülmesi talebi yine reddedildi

Hakan Atilla’nın avukatlarının Salı günü yaptığı “hatalı yargılama yapıldığı gerekçesiyle davanın düşürülmesi” talebi hakim Berman tarafından bir kez daha reddedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.