Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Spielberg The Post’u anlattı: “Trump yönetimi bu filmin yapılmasını acilleştirdi”

Başrollerini Meryl Streep ve Tom Hanks’in paylaştığı ve yönetmenliğini Steven Spielberg’in üstlendiği The Post filmi, Washington Post gazetesinin Pentagon’un gizli belgelerini yayınlamaya karar vermesinin hikâyesini anlatıyor. 

Spielberg, The Guardian gazetesinde bugün yayınlanan röportajında, mevcut Amerika Birleşik Devletleri yönetimi ve ülkenin siyasi iklimi yüzünden, böyle bir filmi şimdi yapmanın her zamankinden daha önemli olduğunu aktardı. Yalnızca “gerçeğe”, yani objektif hakikate inandığını kaydeden Spielberg, doğruluğu ispatlanabilir olayların “sahte haber” olarak damgalanması karşısında ne kadar gücendiğini de ısrarla vurguladı. 

Filmde, eski başkan Richard Nixon’ın ABD’deki first amendment (birinci anayasa değişikliği) özgürlüklerini ve basın özgürlüğünü çiğnemeye çalışması ve bunun sonucu olarak da gazetecilerin haklarını ihlal etmesi konu alınıyor.

Senaryonun “ne yazık ki ABD’nin bugünkü durumunu hatırlattığını” kaydeden Spielberg, röportajda konuyla ilgili olarak şunları aktarıyor: “Ülkemiz bugüne kadar çeşitli krizlerden geçti ve bunları her zaman atlatmayı başardı. Bunu da atlatacağımızdan hiç şüphem yok. Bu yaşadığımız, bir gün geriye baktığımızda hakkında filmler yapacağımız bir durum. Tüm bunlar, çocuklarımıza neleri yapmamaları ve nasıl davranmamaları gerektiğini öğreten dersler olacak. Bugün ortaya çıkan hasarın tamamı tersine çevrilebilir”.

The Post

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.