Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 670. Haftada, Mehmet Şirin Maltu için buluştu

Cumartesi Anneleri bu hafta 31 Ocak 1993’te Batman’da gözaltına alınıp bir daha kendisinden haber alınamayan Mehmet Şirin Maltu için buluştu. Aileler bu haftaya acı bir haberle başladıklarını ve gözaltında kaybedilen Abdurrahim Demir’in ağabeyi Mehmet Demir’i kaybettiklerini söylediler. Mehmet Demir Galatasaray Meydanı’nda, “Kardeşimi bulamadım, annemin yüzüne bakamıyorum” diye haykırmıştı.

Oturuma eyleminin devamında gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız söz aldı ve Mehmet Demir’i anlattı. Daha sonrasında Mehmet Şirin Maltu’nun ablası Perihan Maltu söz aldı ve “kemiklerimizi istiyoruz, barış istiyoruz” dedi.

Oturanlar, 17 yaşında gözaltına alınıp kaybedilen Mehmet Şirin Maltu’nun kaybediliş hikayesini kamuoyuna okundu ve adalet istediklerini aktardılar. Son olarak da Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak söz aldı. Eylemin sonunda Cizre ve Yüksekova’da oturamayan kayıp yakınları için de oturduklarını ve Tahir Elçi için de adalet istemekten vazgeçmediklerini aktardılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.