Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merhaba diyebilen katil balina Wikie

The Guardian gazetesinden Nicola Davis’in haberine göre İskoçya’daki St Andrews Üniversitesi’nden bilim insanları, eğittikleri Wikie isimli katil balinanın insanların kullandığı kelimelerle konuşabildiğini açıkladı. Wikie adı verilen 14 yaşındaki dişi balina, hava deliği üzerinden “Merhaba” ve “Güle güle” diyebiliyor.

Hava delikleri kullanılarak çıkan bu sesler, burunlarından konuşan insanların sesleri ile benzerlik gösteriyor. Fransa’nın Antibes kentindeki bir deniz parkında tutulan Wikie aynı zamanda üçe kadar da sayabiliyor.

Görevlisine ‘’Amy’’ diyerek ismiyle hitap eden Wikie’nin performansının ne kadar başarılı olduğu ise özel bir yazılım ile test ediliyor ve araştırmacılar sonuçların beklentilerin üzerinde olduğunu dile getiriyorlar. Katil balinaların yunusları ve deniz aslanlarını taklit edebildikleri öncesinde biliniyor olsa da Wikie’nin insanları taklit edebilen ilk katil balina olduğu varsayılıyor.

Ses için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.