Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır mahkemesi, Katarlı BeIN Sports’a 22 milyon dolar ceza verdi

Mısır mahkemesi, Katarlı spor yayıncılığı kuruluşu BeIN Sports’a ve şirketin yöneticisine toplam 22 milyon dolar para cezası verdi. Söz konusu ceza, rekabet yasalarının ihlali nedeniyle verildi.

BeIN Sports’un CEO’su ve aynı zamanda ünlü Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain’in başkanı olan Katarlı iş adamı Nasser Al-Khelaifi, Kahire Ekonomi Mahkemesi tarafından söz konusu cezayı ödemeye mahkum edilen kişi.

BeIN Sports’un CEO’su ve Paris Saint-Germain’in başkanı olan Katarlı iş adamı Nasser Al-Khelaifi
BeIN Sports’un CEO’su ve Paris Saint-Germain’in başkanı olan Katarlı iş adamı Nasser Al-Khelaifi

Mahkemenin bu kararının, Mısır’la Katar arasındaki ilişkilerin bozulmasıyla ilintili olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Mısır, bölgedeki aşırılıkçı güçleri ve terörist grupları desteklemesinin yanı sıra İran’la yakın olduğu gerekçesiyle Katar’la diplomatik ilişkilerini dondurmuşlardı.

Mısır mahkemesi, BeIN Sports’un, “müşterilerine sunduğu paketler vasıtasıyla izleyicileri ilgilenmedikleri spor müsabakaları için para ödemeye zorladığı” gerekçesiyle rekabet yasalarını ihlal ettiğine hükmetti.

BeIN Sports yetkililerinden mahkemenin kararına ilişkin herhangi bir açıklama gelmedi.

Mısır’ın rekabet kurumu, 2014 yılında da, Dünya Kupası’nı izlemek isteyen futbolseverleri “1 yıllık sözleşme yapmaya ve yeni bir uydu alıcısı satın almaya zorladığı” gerekçesiyle BeIN Sports’un rekabet yasalarını ihlal ettiğine karar vermişti. Gerekçeli kararda BeIN Sports’un ihlali, “Mısır uydusu Nilesat yerine Katar uydusu Sohail’i kullanmaya mecbur bırakmak”, “Nilesat’ın mali kaybına neden olmak” ve “pazardaki rekabete zarar vermek” olarak detaylandırmıştı. Bu yeni verilen mahkeme kararında da 2014 ve 2017 yılında rekabet kurumunun verdiği ihlal kararlarına atıflar var.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.