Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Veli Ağbaba: “Muharrem İnce’nin adaylığının düşürülmesi söz konusu değil, imzaları gerekirse MYK’dan tamamlayacağız”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba mükerrer oy tartışmasıyla ilgili “Her durumda bu tartışma olmasın diye bu imza tamamlanacak. Genel başkanın talimatı var: 114 tane gerçek imza var, olmadı imzayı MYK ile tamamlayacağız” dedi. 165 imza ile genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce için verilen imzalardan 49’unun mükerrer olduğu, iki delegenin ise İnce için verdiği imzayı geri çektiği iddia edilmişti.

Yayına hazırlayanlar: Fırat Fıstık & Özgür Özdemir

Ağbaba ayrıca bine yakın PM adayı çıkmasına dair de “Sadece bu kurultaya mahsus bir şey değil. Herkes kendini özgürce ifade etmek istiyor. Bu kurultayda bu kadar PM adayı çıkması sürpriz değil” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise “Bu salonda parti içi demokrasi var, dayatma yok, birden fazla genel başkan aday olabiliyor. Parti meclisine yüzlerce arkadaşımız aday olacak. AKP de bu salonda çok kurultay yaptı. Onlara kurultay demek mümkün değil. Parti içi demokrasinin diğer partilere de yayılması lazım” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.