Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Adalet Divanı, Christian Louboutin’in stilettolarının kırmızı tabanını tescil isteğini kabul etmedi

Christian Louboutin “kırmızı taban”ı tescil ettiremiyor.

Fransız ayakkabı tasarımcısı Christian Louboutin, ikonik hale gelen yüksek topuklu stiletto ayakkabılarının kırmızı tabanını tescil ettirmek için Avrupa konseyine başvurdu. Ancak red cevabı ile karşılaştı.

1992 yılında Christian Louboution’un, asistanlarından birinin tırnak ojesiyle ortaya çıkardığı tasarım, Louboutin ayakkabılar için imza niteliğinde. Dünyaca ünlü model ve aktrislerin giydiği ayakkabılar 1000 doların üzerinde fiyatlarla satılıyor..

2012 yılında vanHaren adında Hollandalı bir şirket, daha uygun fiyata kırmızı tabanlı ayakkabılar üretmeye başlamış, ancak Louboutin markayı dava etmişti. VanHaren geçiçi olarak ayakkabı üretimini durdursa da, markanın avukatları davadan çekilmediler ve konuyu Avrupa Adalet Divanı’na taşıdılar.

6 şubat salı günü kararını açıklayan mahkeme Louboutin’a darbe vurmuş oldu. Divan Başkanı Maciej Szpunar yaptığı açıklamada şekil ve rengin Avrupa Birliği çerçevesinde tescil kapsamı dışında kaldığını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.