Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Az önce bir helikopterimiz düşürüldü”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti istanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada Afrin Harekatı sürerken bir helikopterin düşürüldüğünü açıkladı.
Erdoğan konuşmasında Nazım Hikmet’in Güneşi İçenlerin Türküsü şiirinden alıntı yaptı ve “Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Erdoğan, konuşması sırasında 141 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyleyip şöyle devam etti: “Az önce bir helikopterimiz düşürüldü. Bunun bedelini fazlasıyla ödeyecekler. Bütün bunlar olacak, bir savaşın içindeyiz. Kaybımız da olacak ama verdirdiğimiz kayıplar da olacak. Sayısal olarak çok kabarık miktarda füze depolarını imha ettik. Bunlar, çıldırtıyor. Biz tabii bunların bedelini çok daha ağır ödeteceğiz. Bizim bir helikopterimiz gidecek ama onlar bunun bedelini katbekat fazlasıyla ödeyecekler.”

100220181525018728073
T129 ATAK helikopteri

Kırıkhan’ın karşı tarafında

DHA’nın haberine göre, helikopter Hatay’ın Kırıkhan ilçesinin karşı tarafına düştü. Başbakan Binali Yıldırım, helikopterdeki iki askerin şehit olduğunu açıkladı.
Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri ise şu açıklamayı yaptı: “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, Afrin’de devam eden operasyonlar esnasında, 10 Şubat 2018 saat 13.00 sularında, ATAK tipi bir helikopterimiz kırıma uğramış, helikopterde bulunan iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayla ilgili teknik heyet tarafından inceleme başlatılmıştır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.