Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce tüzük değişikliği önerilerini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9-10 Mart’ta tüzük değişikliğini görüşmek üzere olağanüstü kurultay çağrısı yapmasının ardından son kurultayda rakibi olan Muharrem İnce tüzük değişikliği önerilerini açıkladı.

CHP iki defa genel başkanlığa aday olan ve 3 Şubat 2018’deki son kurultayda 447 oy alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce tüzük değişikliği önerilerini açıkladı. Twitter’da paylaştığı dilekçe ile önerilerini kamuoyu ile paylaşan İnce, tüzük değişikliği için üyelerden imza istedi. İnce, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını ve milletvekili adaylarını partinin tüm üyelerinin katılımıyla yapılacak önseçimle belirlenmesini önerdi. Aday belirlenme süreçlerine yönelik bu iki değişiklik önerisine ek olarak genel başkanlığa yönelik şu öneri ile de “başarı” kriteri getirilmesini istedi:

“Üst üste iki genel seçimde partinin birinci parti olamaması halinde başarılı olamayan Genel Başkan’ın değişiminin önünün açılması”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.