Guardian: “Teknolojik cihazlar çocukların kalem tutma becerisini engelliyor”

Guardian’ın gazetesinde yer alan bir  habere göre, teknolojik ürünlerle çok erken tanışan çocuklar kalem tutmak için gereken el becerisi ve dikkati geliştirmek için gerekli olan fırsatı bulamıyorlar.

Çocuk psikiyatri hekimleri aşırı teknoloji kullanımı yüzünden çocukların kalem kullanma becerileri geliştiremedikleri konusunda ebeveynleri uyarıyor. Dokunmatik ekranlı telefonların, tabletlerin, klavye ve farelerin aşırı kullanımı sebebiyle, çocukların parmak kaslarının kalemleri  doğru bir şekilde tutmasını sağlayacak kadar gelişmesini engelliyor.

İngiltere’de bir Çocuk hekimi olan Sally Payne, Guardian’a yaptığı açıklamada, “Okula gelen çocuklar eline bir kalem alıyorlar, ancak temel hareket becerilerine sahip olmadıkları için, kalem tutabilecek yetilere sahip değiller.” diyor. “”Kalemi tutup hareket ettirmek için, parmaklarınızdaki ince kasların güçlü bir şekilde kontrol edilmesine ihtiyaç duyuluyor. Çocuklar bu becerileri geliştirmek için daha fazla fırsata ihtiyaç duymaktadır.”

Çocuk hekimi Payne, çocuk oyunlarının doğasının değiştiğini de söylüyor. “ Bir çocuğun eline tablet vermek, lego ile oynamak, kes-yapıştır gibi el işi yapmak ip çekmek ve oyuncaklarla ile oynamak gibi kas yapılarını geliştirici etkinliklerden daha kolay geliyor. Bu yüzden kalem tutmak gibi temel becerileri geliştiremiyorlar”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.