Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır’da, kadın şarkıcı Nil Nehri ile dalga geçtiği için 6 ay hapse mahkum edildi

Mısırlı ünlü pop şarkıcısı Şirin Abdülvahab, 27 Şubat Salı günü, suyunun kalitesiyle dalga geçerek Nil Nehri’ni aşağıladığı için 6 ay hapse mahkum edildi. Kahire’de görülen davada mahkeme şarkıcıyı “yalan haber yaymak” ve “kamu düzenini bozmak” gerekçesiyle cezalandırdı.
Birkaç ay önce sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Şirin Abdülvahab’a Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki bir konser sırasında bir izleyici, en popüler şarkılarından “Nil suyundan içtiniz mi?”yi söylemesini istiyor. Şarkıcı da kendisine “Aman ha, hasta olursun, sen en iyisi şişe suyu iç!” diye şaka yapıyor.
Müzisyenler Sendikası, bundan böyle Mısır sahnelerinde şarkı söyleyemeyeceğini ilan etti. Defalarca özür dileyen Abdülvahab, O Ses Mısır’ın da jüri üyesiydi.
Nil Nehri Mısır’da hassas bir konu olmayı sürdürüyor. Etiyopya’nın büyük bir baraj inşa etmesinden beri ülkenin su tedariki konusunda endişeler var.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.