Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BiaOkul projesiyle tüm yıl boyunca habercilik eğitimleri verilecek

IPS İletişim Vakfı’nın habercilik seminerleri ve eğitimler için başlattığı proje BiaOkul’un tanıtımı yapıldı. BiaOkul kapsamında 2000’den beri düzenlenen habercilik eğitimlerinden farklı olarak sadece yaz aylarında değil bütün yıl boyunca eğitim verilecek. 

BiaOkul’un misyonundan bahseden ve karşılıklı öğrenme sürecini özellikle vurgulayan Prof. Dr. Sevda Alankuş, “2000 yılından beri yürüttüğümüz eğitimle burası bir öncü kurum haline geldi. Bu kadar nitelikli, uzun süreli ayakta durabilen bir proje bilmiyorum. Hak odaklı habercilik, barış gazeteciliği gibi eğitimleri yaklaşık 1500 yerel medya çalışanına veriyorduk zaten. 2007’den 2018’e kadar da Okulda Haber Odası eğitimlerini verdik iletişim fakültesi öğrencilerine. Şimdi bunun kurumsallaşmasını istedik, ihtiyaçlara göre bütün bir yıla sığdırılmış bir eğitim vereceğiz artık” dedi.

 

BiaOkul’un tanımının yanı sıra 2017 erkek şiddeti çetelesi infografiği de paylaşıldı. Çeteleye ulaşmak için tıklayınız. 

çetele 2018

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.