Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın yeni Ekonomi Başdanışmanı eski televizyon sunucusu Larry Kudlow oldu

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta istifa eden ekonomiden sorumlu başdanışmanı Gary Cohn’un yerine eski televizyon sunucusu ve ekonomist Larry Kudlow’u getirdi.

Trump’ın geçen hafta görevinden istifa eden Ekonomi Başdanışmanı Gary Cohn’un yerine ekonomist ve eski bir televizyon sunucusu olan Larry Kudlow getirildi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders tarafından yağılan açıklamada, Kudlow’a Ekonomi Başdanışmanlığı ve Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörlüğü pozisyonlarının teklif edildiği, Kudlow’un da teklifi kabul ettiği bildirildi. Kudlow’un görevine resmi olarak ne zaman başlayacağı, daha sonra duyurulacak.

POWER LUNCH -- Pictured: Larry Kudlow, conservative economist and former host of CNBC's "The Kudlow Report," considering a Senate bid against Senator Blumenthal, shown here in an interview on September 15, 2015 -- (Photo by: Adam Jeffery/CNBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

ABD’nin en büyük televizyon kanallarından biri olan CNBC’de 2001-2014 yılları arasında kendi programını sunan Kudlow, zaman zaman aynı kanalda konuk yorumcu olarak yer almaya devam ediyor.

Kudlow daha önce 1981-1985 yılları arasında Ronald Reagan yönetiminde de görev almıştı. Trump dün yaptığı basın toplantısında, Kudlow’u uzun süredir tanıdığını, Kudlow’un kendisini seçim kampanyası döneminde ilk destekleyenlerden biri olduğunu belirtmiş ve “O çok çok yetenekli ve iyi bir adam” ifadelerini kullanmıştı.

Trump’ın Ekonomi Başdanışmanı Gary Cohn, ithal çelik ve alüminyuma getirilmesi planlanan gümrük tarifeleri nedeniyle salı günü istifa etmişti. Perşembe günü ise Trump, ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 oranlarında gümrük vergisi uygulama kararı aldığını duyurmuştu. Trump’ın yeni Ekonomi Başdanışmanı olarak atanan Kudlow’un ise 2 hafta önce Trump’ın ek gümrük planına karşı çıkması dikkat çekiyor.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Wall Street tecrübesi de bulunan 70 yaşındaki Kudlow Aralık 2007’de “ekonomik resesyon gelmiyor” yorumunu yapmış ve bu yüzden kötü bir ün sahibi olmuştu. Kudlow’un bu açıklamasından 3 ay sonra, 7 yıl boyunca görev yaptığı yatırım bankacılığı devi Bear Stearns batmış ve 2008’de patlak veren küresel finansal krizin ilk kurbanlarından olmuştu.

Kudlow’la ilgili çarpıcı başka bir ayrıntı da, kokain kullandığı için 1994 yılında Bear Sterns’ten istifa etmek zorunda kalması. İstifasının ardından kokain bağımlısı olduğunu itiraf eden Kudlow, bunun için tedavi gördüğünü de bildirmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.