Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tartışmalı fetvalarla gündeme gelen hocalar buluştu

Dini konularda yaptıkları açıklamalarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tepkisini çeken hocalar buluştu. Gazeteci Nevzat Çiçek’in moderatörlüğünde bir araya gelen aralarında Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Nurettin Yıldız, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım’ın da  bulunduğu isimler geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Buluşmayı Twitter hesabından duyuran Nevzat Çiçek, buluşmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı olmadığını yazdı. Çiçek toplantıda ortaya çıkan ortak görüşleri dokuz madde halinde paylaştı.  Maddelerde, “Ehl-i Sünnete karşı sistematik saldırılar yapıldığı ve bunun hocalarla halkın temasını kesmeye yönelik olduğu”, bunun da dış kaynaklı olduğu belirtildi. Çiçek’in Twitter hesabından duyurduğu dokuz madde şu şekilde:

1-Bir aydır zaten bir araya gelmek için hocalar birkaç kez görüştü ama programları uymamıştı bu nedenle görüşme geçen hafta gerçekleşti

2-Hocaların buluşmasını Cumhurbaşkanına karşı birleştiler tarzı bir yaklaşımla sunmak doğru değildir

3-Hocalar buluştu çünkü, beş-on sene önceki sohbetlerden cımbızlanarak bir operasyon çekiliyordu tümüne. Bu konu masaya yatırıldı.

4-“Böyle bir durumda küskünlüklerin ve dargınlıkların yeri ve zamanı değil” dendi.

5-Ehl-i Sünnete karşı sistematik saldırılar yapıldığı ve bunun hocalarla halkın temasını kesmeye yönelik olduğu

6-15 Temmuz’da darbeye direnen bu hocaların üzerine bilinçli gelindiği

7-Operasyonun dış kaynaklı olduğu

8-Hocaların kendi aralarında bir istişare mekanizması kurulması gerektiği” ifade edildi.

9-Ayda bir mümkünse toplanılmasında görüş alışverişinde bulunulmasının önemli olduğu ve farklı hoca ve kesimlerle de bunun genişletilmesi gerektiği ifade edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.