Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Manchester United kadın futbol takımı kuruyor

İngiliz futbolunun sembol takımlarından Manchester United, profesyonel kadın futbol takımı kurma kararı aldı.

Manchester United kulübünün Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Ed Woodward, yaptığı açıklamada; kulüp tarihinde ilk olarak bir profesyonel kadın futbol takımı kurmayı planladıklarını ve başvurularını, lig yönetimine ilettiklerini dile getirdi. Woodward ayrıca, kadın futbol takımının, erkek futbol takımıyla aynı felsefe ve prensiplere sahip olacağını belirtirken, yeni oyuncuların yetişmesine de katkı sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Woodward ayrıca, İngiltere Futbol Federasyonu’ndan bu konuda büyük bir destek aldıklarını da sözlerine ekledi.

Her ne kadar Manchester United kulübünde alt yaş gruplarında kız çocuklarına futbol eğitimi verilse de; Chelsea, Manchester City, Arsenal ve Liverpool gibi İngiliz futbol devleri arasında şimdiye kadar sadece Manchester United’ın profesyonel kadın futbol takımı bulunmuyordu. Kulübün eski futbolcusu ve İngiltere Kadın Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü Philipp Neville, geçtiğimiz ocak ayında, Manchester United kulübünü, bir kadın futbol takımı kurması konusunda kulüp yöneticileriyle görüşeceğini ve onları “sıkıştıracağını” söylemişti.

United kulübünün başvurusunun kabul edilmesi halinde, profesyonel kadın futbol takımı, 2018-19 sezonundan itibaren kadınlar ikinci liginde yer alarak maçlarına başlayacak. Önümüzdeki haftalarda yapılacak seçmelerin ardından yeni takımın haziran ayında antrenmanlara başlaması bekleniyor. Kadın futbol takımının finansmanını ise Manchester United Vakfı karşılayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.