Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temel Karamollaoğlu: “Çalışmalarımız bu hafta içinde netleşir”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin ardından “çalışmalarımız bu hafta içinde netleşir ” dedi. Karamollaoğlu Abdullah Gülün adı geçiyor sorusuna: ”Sizin o sorulara cevap inşallah bu hafta sonuna doğru ortaya çıkar” yanıtını verdi.

İki lider Pazartesi sabahı bir araya geldi. Görüşme sonunda kameralar karşısına çıkan iki lider muhalefetin ortak aday ve CHP’den İYİ Parti’ye geçerek İYİ Parti’nin seçime girmesini sağlayan CHP milletvekilleri konusunda açıklama yaptı.

CHP Lider Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

”Sayın genel başkanla verimli bir toplantı gerçekleştirdik. İYİ Parti’ye verdiğimiz destek, elbetteki bir demokrasiyi savunuyoruz. Gücü elinde bulunduran bir siyasi iktidarın bir partiyi seçime sokmamak için devletin kurumlarını kullanması bizim hazmedeceğimiz bir şey değildir. Önümüzdeki seçimler bir partinin, iki partinin sorunu değildir. Saadet Partisi’nin demokrasiye olan bağlılığı, bizim açımızdan da kendileri açısından da son derece olumludur.”

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise şunları söyledi:

”Genel Başkan ve arkadaşlarıyla güzel bir görüşme yaptık. Bu görüşmelerimiz hafta içi bir takım neticelerin çıkmasına, doğmasına vesile olacak. Bu sıkışık dönemde biz baskın seçim dedik, bazıları bunu hem baskın diyorsunuz hem seçime hazırız diyorsunuz ne manaya geliyor diyor. İfade ettiği mana iki ayağımızı bir pabuca soktular.  İfade ettiği mana iki ayağımızı bir pabuca soktular. Ceketinizi bile alıp evden çıkmaya kalktığınız zaman bunu 2-3 dakika içinde yapmak, bir de 15-20 dakikanın içinde rahat rahat çıkmak var. Bu fırsatı vermeden bir panik havasında iktidar seçime gitme kararı aldı. Kurumları da zorluyorlar. Sayın Genel Başkanı ve arkadaşları tebrik ettim. Çünkü bir potansiyeli olan İYİ Parti seçime girmeme riskiyle karşı karşıya kalacaktı. Yaptıkları büyük bir jest. Bunu da herkes yapamaz. Bundan dolayı kendilerini tebrik ettim. Çünkü neticede oy verecek olan vatandaş oy verme hakkını kullanacak, başka bir şey yapmayacak ki. Bundan dolayı şu anda biz temelde kendi partilerimizin menfaatlerinden çok ülkemizin geleceğiyle ilgili bir takım konularda dirsek temasına, işbirliğine ihtiyacımız olduğunu gördük. Bu konudaki görüşlerimiz, çalışmalarımız inşallah bu hafta içinde belki neticelenir diye ümit ediyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.