Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Belçika’nın prestijli üniversitelerinden ULB’den Prof. Ahmet İnsel’e fahri doktora unvanı

Belçika’nın prestijli üniversitelerinden Université libre de Bruxelles (ULB), Prof. Ahmet İnsel’e fahri doktora unvanı verildi. ULB’den yapılan açıklamada, ekonomist, siyaset bilimci ve gazeteci Prof. İnsel’in “Türkiye toplumuyla ilgili analizlerinin entelektüel kalitesi ve yaptığı çalışmaların yüksek bilimsel değeri” sebebiyle bu ödüle layık görüldüğü belirtildi. ULB’nin fahri doktora verdiği kişiler, sanat, akademi ve kültür dünyasına yaptıkları katkılarla tanınıyor.

Fahri doktora unvanını aldıktan sonra BX1’e konuşan Prof. Ahmet İnsel şu sözleri söyledi: «Université libre de Bruxelles’in bana layık gördüğü bu fahri doktorayı, Türkiye’de insan hakları için mücadele eden herkes adına alıyorum.»

Prof. Ahmet İnsel 1955’te İstanbul’da doğdu. Üniversite eğitimini Paris 1 Pantheon-Sorbonne Üniversitesi İktisat Bölümü’nde yaptı ve iktisat alanında doktorasını aldı. 1984 yılından beri aynı üniversitede öğretim üyesi olan Ahmet İnsel’in Türkçe yayımlanmış kitapları: Türkiye Toplumunun Bunalımı (Birikim Yayınları, 1990), Düzen ve Kalkınma Kıskacında Türkiye (Ayrıntı Yayınları, 1996), İktisat İdeolojisinin Eleştirisi (Birikim Yayınları, 1993), Solu Yeniden Tanımlamak (Birikim Yayınları, 2000), Modern Türkiye’de Siyasî Düşünce, Cilt 2, Kemalizm (ed.) (İletişim Yayınları, 2001), Neo-Liberalizm: Hegemonyanın Yeni Dili (2004), Bir Zümre, Bir Parti: Türkiye’de Ordu (der.) (Ali Bayramoğlu ile birlikte, Birikim Yayınları, 2004), Ergenekon’a Gelmeden… Türkiye’de Devlet Zihniyeti (Ümit Kıvanç ile birlikte, Birikim Yayınları, 2008), Ermeni Tabusu Üzerine Diyalog (Michel Marian ile birlikte, İletişim Yayınları, 2010).

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.