Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özel Kalem Müdürü Kelly, Trump için “tam bir aptal” dedi mi?

Amerikan NBC televizyonu Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü John F. Kelly’nin Başkan Trump için “tam bir aptal” dediğini öne sürdü. Kelly ise “tam bir saçmalık” olarak nitelediği haberi yalanladı. NBC’nin, Beyaz Saray’ın eski ve yeni çalışanlarına dayandırdığı haberde, Kelly’nin Trump’ın politikalar konusundaki “cehaletini” sıklıkla alaya aldığı, Başkan’ın zekasını düşük bulup, onu idare ettiği için kendisini de ülkeyi felaketten kurtaran kişi olarak nitelediği öne sürülüyor. Aynı habere göre, Trump ile Kelly arasındaki ilişki epey gerilmiş durumda ve Kelly’nin Temmuz ayında görevden ayrılması bekleniyor.
John F. Kelly ise haberi yalanlamak üzere yayınladığı açıklamada, Trump’a bağlılığını vurguladı: “Başkan ile herkesten çok zaman geçiriyorum. Samimi ve güçlü bir ilişkimiz var. Benim nerede durduğumu daima bilir, ben de bu haberin tam bir saçmalık olduğunu biliyorum… Bu, Başkan Trump’ın yakınındaki kişilere yönelik acıklı karalama girişimlerinin bir yenisi.”
Amerikan Washington Post gazetesi ise, Kelly’nin Trump için “aptal” deyip demediğini bağımsız kaynaklarca doğrulatamadığını ancak geçmiş ve mevcut Beyaz Saray çalışanlarının Kelly’nin Başkan hakkında aşağılayıcı şekilde konuştuğunu ve sıklıkla istifa tehdidinde bulunduğunu söylediklerini yazıyor.
NBC geçen yıl, Trump’ın Mart ayında twitter paylaşımı ile görevden aldığı eski Dışişleri Bakanı Rex Tilllerson’ın da Başkan için “geri zekalı” (moron) dediğini öne sürmüş, Tillerson haberi yalanlamamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.