Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti standına saldırıda 8 gözaltı

Bağcılar’da, 6 Mayıs’ta akşamı İYİ Parti standına gerçekleştirilen bıçaklı ve sopalı saldırıyla ilgili sekiz kişi gözaltına alındı. Saldırıda bir kişi ağır olmak üzere sekiz kişi yaranlanmıştı.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, yaralıların bulunduğu hastane önünde açıklama yapan İYİ Parti İstanbul İl Genel Sekreteri Dursun Aksu, ‘‘Saat 20.30 sıralarında 50-60 kişilik grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Arkadaşlarımız yaralandı. Bir arkadaşımızın durumu ağır’’ dedi.

İYİ Parti’den yapılan ilk açıklamada, ‘‘Türk milletine sükunet tavsiye ediyoruz. Hukuk içinde gerekli çalışmaları başlattık’’ ifadeleri yer aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, saldırıyla ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu.

1

 Akşener, bugün Ankara’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise, ‘‘Başbakanı, Sayın Erdoğan’ı ve İçişleri Bakanı’nı göreve davet ediyorum. Bu tür bir yol yol değildir. Seçim güvenliğini sağlamak iktidar partisinin görevidir. Burnu kanayan, saldırıya uğrayan tek bir kişinin dahi vebali, sorumluluğu bu bahsettiğim kişilerindir’’ dedi.

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişioğlu ise yaptığı açıklamada, “Saldıranlar elbetteki hesabını verecektir ama asıl sorumlu saldırtanlardır. Akan her damla kanın sorumlusu Devlet Bahçeli’dir” dedi.

 CHP ve HDP’den tepki

İYİ Parti standına yapılan saldırının ardından muhalefet partilerinden de tepkiler geldi. HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen Twitter hesabından saldırı ile ilgili paylaşımda bulundu.

2

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Twitter hesabından, “Saldırı demokrasiyedir, kabul edilemez’’ mesajını paylaştı.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı kınadı.

3

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.