Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yaşlı adam, para karşılığı kiraladığı aile sayesinde gerçek kızına kavuştu

Haber: Selin Gündoğar

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşayan bir işadamı, eşini kaybettikten ve kızı ile birlikte yaşadıkları evi terk ettikten sonra kendisini çok yalnız hissetti. Televizyonda karşılaştığı bir programda, ‘ilişki kiralama’ adı verilen bir uygulamayla karşılaştı. 60 yaşındaki Kazushige Nishida bunun üzerine çekirdek aile kiralamaya karar verdi.

New Yorker dergisi editörü Elif Batuman, Nishida’yı buldu ve onunla bir röportaj gerçekleştirdi.

Nishida, röportajda karısını kaybettikten ve kızından uzaklaştıktan sonra işine gitmeye devam ettiğini, birlikte zaman geçirebileceği arkadaşları olduğunu ancak özellikle akşamları yapayalnız hissettiğini anlatıyor. Para karşılığı konuşabileceği kadınların bulunduğu mekanlara gitmek başlarda eğlenceli gelse de aradığını bulamadı. Nishida, güçlü biri olduğunu düşünse de, ileriki yaşlarında yalnız kalmak istemediğini fark etti ve aklına televizyonda gördüğü bir program geldi. O programda yaşlı bir kadın, kiraladığı bir torunla çıkmış oldukları alışverişi heyecanla anlatıyordu. Nishida, torun kiralık olmasına rağmen yaşlı kadının mutlu olduğunu fark etti.

Nishida, hizmeti veren ‘Family Romance’ şirketi ile iletişime geçerek akşam yemeğine davet edebileceği bir eş ve bir kız çocuğu ‘sipariş etti’. Doldurduğu forma, kızının yaşını, eşinin fiziksel özelliklerini ekledi. Bu hizmet karşılığında ise 40 bin Japon Yeni (1.560 TL) ödeme yaptı. İlk buluşmaları bir kafede gerçekleştirdi. Nishida, kiralık eşinden çok etkilenirken, kiralık kızını gerçek kızıyla uyumlu bulamadı.

Buluşmaya gelen eşi, Nishida’ya kendisi ve yeni kızının nasıl davranması gerektiğine dair detaylar sormaya başladı. Nishida ise eşinin karakteristik saçından bahsetti, kızının da ona yönelik iğnemelerini hatırlattı. Yaşlı kadın adamın dediklerine göre davranmaya başladı ve saçını onun gibi yaptı. Kiralık eşi Nishida’ya kaybettiği eşi gibi Kazu olarak hitap etmeye başladı. Kiralık kızı da gerçek kızı gibi onu iğnelemeye başladı. Nishida, tüm bunların üzerine onları gerçek ailesi olarak almak istediğini fark etti ve ikinci buluşma için randevu isteğinde bulundu. Bu sefer kiralık eşi ve kızı eve geldiler. Kızıyla sohbet ederken eşi, eski eşinin sıklıkla pişirdiği ‘okonomiyaki’ adındaki yemeği hazırlıyordu.

Bir başka buluşma öncesinde, Nishida’ya ‘Family Romance’ şirketinden ev anahtarlarının kopyasını göndermesi gerektiğini belirten bir bildiri geldi. Akşam işten geri döndüğünde, evinin ışıkları yanıyordu, evde bir sıcaklık vardı ve eşi ve kızı ‘Evine hoşgeldin’ demek üzerine onu bekliyorlardı.

Nishida, o anki hislerini, ‘Bu çok güzeldi’ diyerek anlatıyor.

Nishida’nın dediğine göre, ne kadar gerçek eşinin ve kızının isimleriyle seslense de, buluşmaları ailevi bir akşam yemeği şeklinde gerçekleşse de, bir süre sonra oynamayı bırakıp kendileri gibi davranmaya başladılar.

Kiralık eşi bazen oyununu oynadığı kiralık ailenin dışına çıkıp, gerçek eşiyle olan problemlerini paylaştığında Nishida kadına tavsiyelerde bulunuyordu. Bu kaybolan roller sayesinde kendisi de iyi bir eş ve baba olarak oynadığını fark etmeye başladı. Kendini gerçek kızı hakkında konuşabildiği için daha rahat hissetmeye başladı. Kiralık kızı, Nishida’nın gerçek kızıyla düzgün bir şekilde konuşmadığını ya da kendini doğru bir şekilde ifade edemediğini söyledi.

Nishida’nın kızından özür dilemesi her ne kadar zor olacaktıysa da ilk adımı onun atması gerekiyordu. Kiralık kızı, gerçek kızının ondan bir telefon beklediği konusunda yardımcı oldu.

Sonunda, Nishida kızını aradı. Kiralık ailesinin yardımı ve görüşleri olmasa hiçbir zaman bunu başaramacağını söyledi. Bir gün ellerinden çiçekler işten evine geri döndüğünde evde birinin olduğunu fark etti. Ve evet bu, gerçek kızıydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.