Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Teksas’ta liseye silahlı saldırı: 8 kişi hayatını kaybetti, saldırgan yakalandı

ABD’nin Teksas eyaletinin Sante Fe kentinde bir liseye gerçekleştirilen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti.

Saldırganın sağ olarak yakalandığı açıklanırken, olayda aralarında polislerin de bulunduğu birçok kişinin yaralandığı bildirildi. Yerel polis kaynakları gözaltına alınan saldırgan dışında ikinci bir kişinin daha yakalandığını açıkladı.

Saldırının ardından okulda bulunan 1400 civarındaki öğrenci tahliye edildi.

Saldırganın kimliği ve saldırının amacıyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmazken, olay yılbaşından beri ABD’de yaşanan 22. silahlı saldırı olarak kayıtlara geçti.

ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyla ilgili olarak Twitter hesabından; “ilk raporlar durumun iyi gözükmediğini gösteriyor” yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.