Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz gizli istihbarat servisi MI6 TV reklamıyla istihbarat ajanı olarak yetiştirilmek üzere eleman arıyor

İngiliz gizli istihbarat servisi MI6, 110 yıllık tarihinde ilk defa bir televizyon reklamıyla eleman aradığını duyuracak.

2021 yılına kadar 800 yeni istihbarat elemanı istihdam etmeyi planlayan, İngiliz gizli servisi MI6, özellikle ülkedeki etnik azınlıkların, kadınların dikkatini çekmek üzere hazırlanan bir TV reklamı ile dikkat çekmeye çalışıyor. İngiliz Chanell 4 kanalında yayınlanmaya başlayan reklam tropik bir akvaryumun önünde köpekbalıklarını seyreden bir anne ile çocuğunun görüntüleri üzerine dış sesin şu ifadelerinden oluşuyor:

“Biz istihbarat elemanlarıyız.  Hayır, düşündüğün şeyi yapmıyoruz. İşimiz köpekbalığı tankında sakin durmak değil.
İşimizde önemli olan sessizce ipuçlarını toplamak, başkalarını anlamak, olayları farklı görmeye yardım etmek
dünyayı kendimizin ötesinde keşfetmek, her gün yaptığın işler olduğu için bunlar sana tanıdık geliyorsa;
MI6 gizlice ya da tam senin gibi”

SW26833-634x0-c-default

MI6 şefi James Bond filmlerinde olduğu gibi “Bay Q” diye bilinen Alex Younger, toplumun tüm kesimlerinden casusluk üzerine kariyer yapmak isteyenleri etkilemek istediklerini söylüyor. Younger, “Daha önce asla istihbarat işinde çalışmayı aklından geçirmemiş insanların bize katılmasını istiyoruz. MI6 bu ülkenin en iyi insanlarıyla çalışmak istiyor.” diyor.  Reklamla birlikte Ian Fleming’in James Bond serisinin MI6 üzerindeki maço imajın değiştirilmesi de amaçlanıyor.  Önce televizyonda yayınlanacak reklamın daha sonra spotify gibi dijital ortamlarda yayımlanması planlanıyor.

MI6 geçtiğimiz yılda sinemalarda yayınlanan bir reklam filmi ile istihbarat elemanı aramıştı.

 

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.