Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump ve sporcular savaşında yeni cephe: NFL şampiyonu Beyaz Saray’a gitmeyecek

Amerikan Futbol Ligi NFL’de 57 yıl aradan sonra şampiyon olan Philadelphia Eagles, Beyaz Saray’a davet edilmedi. ABD’de şampiyon takım oyuncularının Beyaz Saray’ı ziyaret etme geleneği Donald Trump başkanlığında ortadan kalkmak üzere.

Amerikan liglerini şampiyon bitiren takımların Beyaz Saray’ı ziyaret etmemesi Trump başkanlığı sonrasında bir rutine dönüşmek üzere. Trump’a yönelik tepkiler 2017 NBA şampiyonu Golden State Warriors’ın yıldız oyuncularının açıklamaları ile başladı. Warriors’ın yıldız oyuncusu Stephen Curry, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada, Beyaz Saray’ı ziyaret etmek istemediğini belirtmişti. Bunun üzerine ABD Başkanı Donald Trump, Curry’yi hedef göstermiş ve daveti geri çektiğini açıklamıştı. Tartışmaya Twitter üzerinden katılan yıldız oyuncu Lebron James ise, “seni serseri, Stephen Curry zaten gelmeyeceğini söylemişti, yani ortada davet falan yok. Beyaz Saray’ı ziyaret etmek, sen oraya gelene kadar bir onurdu” sözleriyle Stephen Curry’ye destek vermişti.

NBA ve Trump gerilimi NFL oyuncularına sıçradı

NFL oyuncuları ile Trump arasındaki ilk kıvılcım Eylül ayında meydana geldi. Trump, NFL maçlarında ulusal marş sırasında ayağa kalkmayan oyuncuları kastederek; “ulusal marş okunurken ayağa kalkmayan oyuncuların takımlarını boykot edin ve ayağa kalkmayan tek bir sporcu görürseniz orayı terk edin” çağrısında bulundu.

3 Şubat 2018 tarihinde oynanan Super Bowl mücadelesinden zaferle ayrılan Philadelphia Eagles’ın, Eylül ayında yaşanan gerilimden sonra Beyaz Saray’ı ziyaret edip etmeyeceği merak konusuydu. Eagles oyuncuları, şampiyonluk sonrası açıklamalarında, Beyaz Saray’dan gelecek daveti reddedeceklerini duyurdular. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, önceki tartışmalar hatırlatılarak, ABD Başkanı Donald Trump ile aralarındaki gerilimden dolayı Philadelphia Eagles oyuncularının Beyaz Saray’a davet edilmeyeceği duyuruldu.

NBA oyuncularının son ziyareti Obama döneminde

Son olarak Beyaz Saray’ı 2016-2017 NFL şampiyonu New England Patrions ziyaret etmiş olsa da, NBA şampiyonlarının ziyaret geleneği 2016 yılında şampiyonluğa ulaşan Cleveland Cavaliers ile son buldu. 2018 NBA Finalleri şu anda Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers arasında devam etmekte ve Cavaliers’ın yıldız oyuncusu Lebron James, Quicken Loans Arena’da oynanacak ilk maç öncesinde yaptığı açıklamada “bu seriyi kim kazanırsa kazansın şunu biliyorum ki, hiç kimse oradan bir davet istemiyor. Ne Golden State ne de Cavaliers oraya gitmeyecek” sözleriyle, bu sene de Beyaz Saray’a gidilmeyeceğinin sinyallerini verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.