Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD – Kuzey Kore zirvesi öncesi taraflardan “sıcak” açıklamalar

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump ile Kuzek Kore lideri Kim Yong-un, yarınki tarihi zirve öncesinde bugün Singapur’da ayrı ayrı bulundukları mekanlardan karşılıklı sıcak mesajlar veriyorlar.

Trump, heyecanlı olduğunu derhal sosyal medyadan duyurdu bile:

Kuzey Kore televizyonunda da ABD-Kuzey Kore ilişkilerinde “yeni dönem” müjdesi verildi. İki lider nasıl bir toplantı düzeninde biraraya gelecekler, şimdilik netlik kazanmış değil. Amerikalı bir yetkiliye göre, Trump ve Kim yanlarına sadece çevirmenlerini alıp başbaşa görüşecekler; müzakerelerin yapılacağı heyetlerin bulunduğu salona daha sonra geçecekler. Ancak Kuzey Kore medyasında Kim’in Singapur’dan Salı öğleden sonra ayrılacağının söylenmesi, müzakereler için zaman kalmayacağı yorumlarına neden oldu.

Pyongyang yönetimi nükleer silahsızlanma için karşılıklı adımlarla ilerleyecek aşamalı bir süreç öngörüyor. Trump yönetimi ise Kuzey Kore’nin tek taraflı olarak “tamamen, denetlenebilir ve geri dönüşsüz olarak” silahsızlanmasını istediğini duyurmuştu. Ancak zirve yaklaşırken, Başkan Trump söylemini yumuşattı ve zirveyi “tarafların birbirinin tutumlarını öğrenme” zirvesi olarak tanımladı ve “bu bir sürece yayılacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.