Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bölge Adliye Mahkemesi’nden Mehmet Altan’a tahliye kararı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, daha önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Mehmet Altan için tahliye kararı verdi.

Ne olmuştu?

Anayasa Mahkemesi, gazeteci Mehmet Altan’ın tutukluluklarında “hak ihlali” olduğuna hükmetmiş, karar alt derece mahkemeleri tarafından uygulanmamıştı. Bunun üzerine konu AİHM’ye taşınmıştı.

AİHM, 20 Mart’ta Mehmet Altan’la ilgili aldığı kararında Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamayı reddeden Ağır Ceza Mahkemelerinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ni ihlal ettiğine hükmetmişti.

Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak, 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri iddiasıyla yargılandıkları davada geçen Şubat ayında “anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.