Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook, internet erişimi sağlama projesi için drone üretmekten vazgeçti

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, 3 yıl önce üzerinde çalışmaya başlanılan drone  ile internet erişimi sağlama projesinden vazgeçtiğini duyurdu.

Facebook, 2014’te başlatılan Aquila Projesi kapsamındaki test uçuşlarını, Google gibi rakipleri kadar uzun süre havadan internet sağlamakta yetersiz kalınca durdurdu.

Şirket, bir test uçuşu sırasında kullanılan İHA’nın kanatlarından birinin iniş sırasında kırıldığını açıklamıştı.

Aquila Projesi 2014 yılından bu yana devam ediyordu. Facebook, daha fazla insana internet sağlamak için Airbus gibi uçak üreticisi firmalarla ortaklığa gitmeyi planladığını açıkladı.

https://youtu.be/eOez_Hk80TI

Aquila, bir Boeing 737 kadar kanat genişliğine sahipti ve standart bir otomobil ağırlığındaydı. Gündüzleri güneş enerjisi, geceleri ise bataryalarla çalışan araç, deneme uçuşlarında 90 dakika havada kalmayı başarmıştı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.