Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 692. haftasında Edip Aksoy ve Orhan Cingöz için bir araya geldi

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Lisesi önündeki oturma eyleminde 692. haftada HDP milletvekilleri Musa Piroğlu ve Hüda Kaya katıldı. Eylemde ise ilk olarak Musa Piroğlu söz aldı ve “biz kayıplarımızın akıbetlerini açığa çıkarmaya, sorumluları bulmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Piroğlu’ndan sonra Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak ile gözaltında kaybedilen insanların avukatı Gülseren Yoleri söz aldı. Son olarak da Edip Aksoy’un kızı Beritan Aksoy’un mektubu okundu. Beritan Aksoy mektubunda “babamın yürüttüğü kutsal mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim ondan vazgeçmediğim gibi” dedi. Daha sonrasında Edip Aksoy ve Orhan Cingöz’ün kaybediliş hikayesi okundu.
Eylemin sonunda Cizre ve Yüksekova’da oturamayan kayıp yakınları için de oturduklarını ve Tahir Elçi için de adalet istemekten vazgeçmediklerini aktardılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.