Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran muhalefetinin Fransa’daki toplantısına bombalı saldırı hazırlığı iddiasıyla, İran asıllı Belçikalı bir çift gözaltına alındı

Cumartesi günü Brüksel’de, İran asıllı Belçika vatandaşları 38 yaşındaki Emir S. ile 33 yaşındaki eşi Nesime N., İranlı muhaliflerin Fransa’daki bir toplantısına bombalı saldırı hazırlığı içinde oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Fransa’da terörle mücadeleyle ilgili savcılığın bugün yaptığı açıklamaya göre, zanlıların, İran Halkın Mücahitleri örgütü tarafından Cumartesi günü Paris yakınındaki Villepinte’te düzenlenen ve 25 bin kişinin katıldığı toplantıya saldıracaklarından şüpheleniliyor.

halkın mücahitleri
Paris yakınlarındaki toplantıya yaklaşık 25 bin İranlı muhalif katıldı

Belçika tarafından Fransa’ya yollanan zanlılar Anvers şehrinde tutuklandı. Polisler çiftin arabasında 500 gram patlayıcı ve patlayıcı düzeneği bulunduğunu açıkladı.
Çiftle işbirliği yaptığı iddiasıyla Fransa’da 54 yaşındaki Merhad A. gözaltına alındı. Yine soruşturma kapsamında Almanya’da 46 yaşındaki Esedullah A. da gözaltına alındı.
Soruşturmanın Fransa, Belçika ve Almanya’nın istihbarat birimlerinin ortak çalışması sonucu gerçekleştiği belirtiliyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.