Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mağarada mahsur kalan Taylandlı çocukları kurtarma operasyonu başladı

Tayland’da 15 gündür bir mağarada mahsur kalan 12 çocuk futbolcu ve antrenörlerini gün ışığına çıkaracak kurtarma operasyonu başladı.
Myanmar sınırına yakın dağlık bölgedeki Tham Luang mağarasının 3 kilometre kadar içinde, hava boşluğu işlevi gören küçük bir oyukta bulunan çocuklara, beşi Tayland ordusunda deniz komandosu olarak görev yapan 18 kişilik dalgıç kurtarma ekibi eşlik edecek.
Tayland kurtarma
Dalış eğitimi olmayan ve bir kısmı yüzme bilmeyen çocukların, profesyonel dalgıçların ancak altı saatte geçebildiği sel sularıyla kaplı geçit ve galerilerden çıkarılması zorlu ve riskli bir süreç. Nitekim sabahın erken saatlerde başlayan operasyonda ilk çocuğun mağaradan çıkarılmasının 11 saat alabileceği belirtildi.
tay grafik1
Operasyonun hava koşullarına bağlı olarak 3-4 gün sürebileceği belirtiliyor.
Taylandlı yetkililer dün mağaradaki oksijenin azalması ve yeni yağış beklenmesi nedeniyle endişelendiklerini, bu yüzden kurtarma operasyonuna bir an önce başlamak istediklerini açıklamışlardı.
11 ila 16 yaşlarındaki 12 çocuk ile 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran’da mağara gezisi yaparken, şiddetli yağışla mağara girişinin sularla kapanması nedeniyle içeride mahsur kalmış ve ancak 9 gün süren arama çalışmalarının ardından bulunmuştu.
tay2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.