Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Uzay Ajansı Mars’ta bir yeraltı gölü keşfetti

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) Mars’ta araştırmalar yapan Mars Ekspresi isimli uzay aracının gezegenin güney kutbuna yakın bölgesinde bir yeraltı gölü keşfettiğini duyurdu. Mars’ın yüzeyinde bir zamanlar su bulunduğuna dair şüpheleri olan bilim insanları 4.6 Milyon yıl önce gezegende meydana gelen iklim değişikliği sonrası yüzeyde kaybolan suyun yeraltında bulunabileceğini düşünüyordu.

Mars_Express_detects_water_buried_under_the_south_pole_of_Mars

Mars Ekspresi yeraltı araştırmalarını radar dalgaları ile sürdürüyordu. Uzay aracından gelen son veriler Mars’ta su bulunduğu şüphelerini doğruladı. Bulgulara göre Mars’ın güney kutbu yakınlarında 1,5 km derinliğinde 200 kilometrekarelik bir alanda buz tabakalarının altında 20 kilometrekarelik bir su birikintisi keşfedildi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.