Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Rahip Brunson için Türkiye’ye yaptırım kararını açıkladı, Dolar kuru 5 ₺’nin üstüne çıktı

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye İçişleri ve Adalet Bakanlarına yaptırım kararı alındığını açıklaması ve daha sonra ABD Hazine Bakanlığı tarafından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında ABD’deki mal varlıklarına el konulması kararının duyurulmasının ardından Amerikan Doları 5,01 ₺’ye kadar yükseldi. Dolar kuru böylece Türk Lirası karşısında tüm zamanların rekorunu kırdı. Haberi hazırladığımız sırada 1 $, 4,98 ₺’den işlem görüyordu. Bu gelişmenin yanısıra bu akşam Fed’in faiz kararı da açıklandı.  Amerika Merkez Bankası (Fed) faizleri değiştirmedi ve ABD büyümesinin güçlü seyrettiğini açıkladı. Güne 4.93 TL ile başlayan ve akşam saatlerinde 5.01 TL’yi gören dolar Fed kararı öncesi 4.97 TL seviyelerindeydi. Dolar Fed öncesindeki seviyesini korudu. Cuma günü açıklanacak Türkiye Temmuz ayı enflasyonu ve ABD tarım dışı istihdamı da kurun hareketi açısından önemli olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.