Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güvenlikten sorumlu Amerikalı yetkililer, Trump’a rağmen Rusya’ya karşı tek ses: “Seçimlere müdahale çabası gerçek ve devam ediyor”

ABD’de İstihbarat ve Güvenlik birimlerinin Başkanları ile Başkan Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanları, Beyaz Saray’da yaptıkları ortak bir açıklama ile yaklaşan ara-seçimler öncesinde Rusya’nın süreci etkilemeye dönük çabalarını kınadı. Rusya’nın 2016 seçimlerine müdahalesi konusunda Trump’ın inkarcı yaklaşımıyla taban tabana zıt bir tutum takınan yetkililer, Moskova’yı ABD’ye karşı “enformasyon savaşı” yürütmekle suçladı.

Ulusal İstihbarat Servisi (DNI), Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İç Güvenlik Servisi (DHS) Başkanları ile Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın hazır bulunduğu basın toplantısında, Ulusal İstihbarat Servisi Başkanı Dan Coats, bütün kurumlar adına doğrudan Rusya’yı suçlayarak “Demokratik değerlerimizin altını oymayı amaçlayan müdahale tehdidi son derece gerçektir ve halen de devam ediyor,” ifadesini kullandı.

dan coats beyaz saray'da açıklama yapıyor

Rusya’nın hem geleneksel medya kanalları hem de sosyal medya üzerinden, botlar, troller gibi araçlarla, ülkedeki demokratik süreçleri etkilemeye çalıştığını söyleyen Coats, “Rusya’nın adaylardan ve hükümet yetkililerinden enformasyon çalmaya çalıştığını da biliyoruz” ifadesini kullandı. Rusya’yı yanlış bilgiler yaymaya, insanları sandığa gitmekten alıkoymaya, kampanyalara yasadışı finansman sağlamaya ve seçim altyapısı ile yetkili kişilere karşı siber saldırılar düzenlemeye çalışmakla suçlayan Amerikalı yetkililer, Kasım’daki Kongre seçimleri ile 2020’deki Başkanlık seçimlerinin güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını da vurguladılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.