Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta eyleminde gözaltına alınanlar bırakıldı

Bugün Cumartesi Anneleri’nin 700.’sü gerçekleştirilecek oturma eylemi önce Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Galatasaray Meydanı’nda toplanan içlerinde kayıp yakınlarının da bulunduğu insanlara güvenlik güçleri müdahale etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat emir vererek yasakladığı oturma eyleminde, insanların ikinci kez toplanma çabasında da güvenlik güçleri biber gazı ile müdahalede bulunarak topluluğu dağıttı. Güvenlik güçleri müdahale sırasında darp ederek içlerinde kayıp yakınlarının da bulunduğu 47 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında 12 Eylül’de kaybedilen abisi Hayrettin Eren’i arayan Cumhuriyet gazetesi Sorumlu Yazı işleri Müdürü Faruk Eren, 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Fehmi Tosun’un kızı Besna Tosun, Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, Ali Ocak ve annesi Emine Ocak, kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları Hasan Karakoç, Cihan Gülünay, Cihan Aktaş, Özge Elvan, Kenan Yıldız, Ruşa Sabur, Fecri Çalboğa, Cüneyt Yılmaz, Juyan Tosun, Lezgin Özalp, Levent Gökçek, Özer Oymak, Sinan Tekdemir, Süleyman Benli, Koray Kesik, Sinan Arslan, Osman Akın, Hasan Akbaba, Deniz Koç, Volkan Uyar, Rober Koptaş, Koray Çağlayan, Ali Yiğit Karaca, Doğa Kıroğlu, Sinan Arslan, Murat Akbaş, Mehmet Güner ve İHD İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu’ndan Sebla Arcan, Leman Yurtseven ve Berkin Elvan’ın ablası Gamze Elvan ile CHP parti yöneticileri de bulunmaktaydı.

Gözaltına alınanlar Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgunun ve sağlık kontrolünün ardından akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

HDP milletvekilleri Garo Paylan, Serpil Kemalbay, Hüda Kaya, Ahmet Şık, Pervin Buldan, Ayhan Bilgen ve Sezai Temelli ve CHP milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Turan Aydoğan, Gökçe Gökçen, Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu ve Hrant Dink’in oğlu Arat Dink de Cumartesi Anneleri’ne destek için Galatasaray Meydanı’ndaydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.