Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ağır hasta mahkum Koçer Özdal Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Koçer Özdal, 2014 yılından bu yana cezaevindeydi. Cezaevine girmeden önce hiçbir sağlık sorun olmayan Özdal, cezaevinde kansere yakalandı. 19 Temmuz günü Bafra Cezaevi’nden Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildi.

İHD’nin 19 Temmuz’da Samsun Bafra Cumhuriyet Savcılığı’na cezanın ertelenmesi talebiyle sunduğu dilekçe de reddedilmişti.

Geçtiğimiz hafta savcılık izniyle Özdal’la kısa bir süre görüşen eşi, Özdal’ın elleri kelepçeli bir şekilde “tedavi” gördüğünü belirtti.

Koçer, son günlerde bilinci kapalı şekilde yoğun bakımda bekletiliyordu. Yoğun bakımda dahi kelepçeleri çıkarılmayan Koçer, tedavisini gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Cezaevi Komisyonu üyesi Hatice Onaran, Koçer Özdal’ın ölümüyle sonuçlanan süreci anlattı. Onaran, İHD olarak yaptıkları kampanyayla Özdal’a veda hakkının uygulanmasını talep ettiklerini fakat devlet tarafından bunun uygulanmadığını söyledi.

Söyleşinin tamamı için:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.