Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

J.R.R. Tolkien’den miras kalan son kitap “The Fall of Gondolin” yolda

1973’te hayatını kaybeden J.R.R. Tolkien’in ardında bıraktığı tamamlanmamış ya da taslak halinde birçok çalışma bulunuyordu. Yazarın oğlu Christopher Tolkien ise babasının mirasına sahip çıkarak, geride kalan çalışmaları düzenleyerek yayınlamaya başladı. J.R.R. Tolkien tarafından oluşturulan Orta Dünya mitolojisi, Christopher Tolkien’in çalışmaları neticesinde son eserini vermiş olabilir.

Christopher Tolkien editörlüğünde hazırlanan “The Fall of Gondolin” önümüzdeki günlerde yayınlanacak. Christopher Tolkien Entertainment Weekly’e yaptığı açıklamada “‘The Fall of Gondolin’ babamdan kalanlardan oluşturulan son kitap olabilir” açıklamasında bulundu.

J.R.R. Tolkien’in ölmeden önce tamamladığı Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit kitapları ile Orta Dünya mitolojisinin ana hatlarını çizerken, Orta Dünya’nın ilk efsaneleri hakkındaki çalışmaları tamamlayamadan hayata veda etmişti. Oğlu Christopher Tolkien ise, babasının ölümünden sonra Orta Dünya mitolojisine dair hikayeyi tamamlamaya karar verdi ve Kayıp Öyküler (Lost Tales) serisi üzerine çalışmaya başladı. İlk kitap 2007’nin Húrin’in Çocukları ismiyle çıktı, geçen sene ise serinin ikinci kitabı Beren ve Lúthien yayınlandı.Kayıp Öyküler serisinin ve J.R.R Tolkien’den arda kalanlardan oluşturulan “The Fall of Gondolin” son kitap olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.