Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci Aytekin Hatipoğlu hayatını kaybetti

Geçirdiği kaza nedeniyle hastanede yoğun bakımda tedavi gören gazeteci Aytekin Hatipoğlu hayatını kaybetti. Çeşitli gazetelerde editörülük yapan Hatipoğlu kendisini şu cümlelerle tanımlamıştı:

“Fotoğrafçılık, reklamcılık, tiyatro, ‘sözlükçülük’, dergicilik, gazetecilik… Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl, Sabah, Vatan… Son yirmi yılda bu gazetelerde sayısı 100’ü geçen yazarlarla çalıştım. Kimini yitirdiğimiz değerli kimseler vardı aralarında. Diplomatlar, devlet adamları, sanatçılar, siyasetçiler, akademisyenler ve gazeteciler…Ekonomiden siyasete, kültür-sanattan bilim ve teknolojiye; teoloji, tarih ve felsefeye, binlerce ve binlerce yazıyı yayına hazırladım. Bu yirmi yıllık ‘amansız mücadele’ boyunca ne patronumu ne gazeteyi ne okuru ne de yazarı 1. planda tuttum. Her zaman 1. planda olan, önümdeki metindi. Bu sayede diğerleri kendiliğinden 1. plana oturmuş oluyordu.”

Aytekin Hatipoğlu’nun cenazesi yarın (4 Eylül, Salı) Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı-Çamlık Mezarlığı’na defnedilecek.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.