Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB Komisyonu Başkanı Juncker: “Euro küresel ticarette daha fazla rol üstlenmeli”

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, bugün Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı ve senelik çalışma programını anlattığı “Birliğin Durumu” konuşmasında, mülteci akınlarına karşı 10 bin kişiden oluşacak ve 2020’de devreye girecek sınır koruma gücü oluşturulmasını önerdi. Görev süresi gelecek yıl sona erecek olan Juncker, Birliğe üye ülkelere göç konusunda geçici çözümlerle günü kurtarmak yerine, Birlik üyeleri arasında dayanışmayı artırma çağrısı yaptı.

Juncker üye ülkeler arasındaki dayanışmanın artmasıyla Birliğin uluslararası siyasete etkisinin de artacağını ve küresel bir oyuncu olacağını söyledi. Bu bağlamda euronun uluslararası sahnede daha fazla öne çıkması gerektiğini savunan Lüksemburglu siyasetçi, “Yılda 300 milyar euroya tekabül eden ithal ettiğimiz enerjinin ödemelerini, enerji ithalinde sadece yüzde 2’lik payı olan ABD’nin dolarıyla yapmamız çok saçma. Euro daha egemen bir Avrupa’nın yeni yüzü ve enstrümanı olmalı” dedi.   

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.