Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

3. Havalimanı işçilerine operasyon: En az 400 gözaltı

3. Havalimanı şantiyesinde dün sabah başlayan eylemlerin ardından, jandarma ve polis bu sabah şantiye içinde bulunan kamplara girerek 400’ün üzerinde işçiyi gözaltına aldı.

Gece 03:00 sıralarında operasyona başlayan kolluk kuvvetleri ellerinde listelerle kimlik kontrolü ve arama gerçekleştirdi. Kapalı olan bazı koğuş kapıları da kırıldı.

Kaldıkları konteynırlardan baskınla gözaltına alınan işçiler havalimanı firmasına ait servis araçları ile karakola götürüldü. Gözaltına alınanların, Arnavutköy, Eyüp ve İstanbul İl Jandarma Karakolu’nda tutuldukları sendika yetkilileri tarafından açıklandı. Sadece Arnavutköy Karakolu’nda 206 işçinin gözaltında olduğu iddia edildi.

Sabah Saatlerinde işçilerle dayanışmak ve gözaltı süreci hakkında bilgi almak için  CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut,  HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm, Serpil Kemalbay, Erkan Baş, Ali Kenanoğlu ve Zeynel Özen şantiye önüne geldi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, dün yaşanan direnişin öncüsü olan işçilerin gözaltına alındığını söyleyerek: “Bizler gözaltındakilerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Direnişimiz sonuna kadar devam edecek. Kaymakamla yapılan toplantı direnişi bitirmemiz yönündeydi. Ama biz talepler karşılanmadan işçilerin direnişi bitirmeyeceğini söyledik” dedi.

Gözaltına alınan işçilerin durumunu öğrenmek için Arnavutköy İlçe Jandarma Karakolu önüne giden heyet burada da basını bilgilendirdi. Karabulut son duruma ilişkin şöyle konuştu:

“İşçi arkadaşlarımızın söylediği, ‘Akşama kadar gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılmazsa eylemlerimiz devam edecek.’ Yetkililer ‘Şantiye giriş kartı olmayan kişileri gözaltına aldık’ diyorlar. Ama sonradan öğreniyoruz ki şantiyede çalışan işçileri de gözaltına almışlar. Ancak gözaltı listelerine baktığımızda ve işçi arkadaşlarla konuştuğumuzda, durumun böyle olmadığını gördük. Dün direnişe katılan tüm işçiler gözaltına alınmış.”

Sendika yetkilileri ayrıca, gözaltıları protesto etmek için bu akşam saat 19.00’da Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.