Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri’nin 703. buluşması polis kuşatması altında gerçekleşti

Cumartesi Anneleri’ne, 700. hafta oturma eylemlerini gerçekleştirmek isterken Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasak konulmuştu. Bu yasak üzerine Cumartesi Anneleri dört haftadır Galatasaray Lisesi’nin önünde eylem yapamıyor. Polis bu hafta da İnsan Hakları Derneği’nden Galatasaray Lisesi’ne yürüyerek basın açıklaması yapmak isteyen Cumartesi Anneleri’nin önünü kesti. Galatasaray Meydanı’na çıkamayan eylemciler İHD İstanbul Şubesi’nin önünde oturarak basın açıklaması yaptı.

703. haftanın basın açıklamasını okuyan Maside Ocak, 1981’de gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Cemil Kırbayır’ın akıbetinin açıklanması ve faillerinin yargılanması talebini dile getirdi. Maside Ocak, bu hafta da oturma eylemlerinin engellenmesiyle ilgili şunları söyledi:

“Kaymakamlığın engelleme gerekçesi, Galatasaray Meydanı’nın toplantı ve gösteri yürüyüş alanları içerisinde olmadığı ve yasal yoldan bir bildirimde bulunulmadığı şeklindedir. Bu gerekçeler anayasal güvence altında olan toplantı ve gösteri hakkımızın ihlalidir ve Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve çok sayıda yerel mahkeme kararlarına göre toplantı ve gösteri özgürlüğümüzün özüne dokunan bir kısıtlamadır. Anayasa’nın 90. maddesine göre iç hukukumuzun bir parçası sayılan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 11. maddesi ile koruma altına alınan barışçıl toplanma hakkımızın ihlalidir.”

Aşağıdaki videodan İnsan Hakları Derneği’nin önünde yapılan eylemi izleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.