Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hotiç’ten sonra Yeşil Kundura da konkordato istedi

Eylül ayı başında konkordato isteyen Hotiç Ayakkabı’nın ardından, Türkiye’nin en eski ayakkabı firmalarından Yeşil Kundura da aynı yola başvurdu. 

Şirketin konkordato talebini değerlendiren İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yeşil Kundura’yı hacizlere karşı korumaya aldı ve şirketin denetlemek için iki kişilik konkordato komiser heyeti atandı. Mahkeme ayrıca, şirkete yönelik haciz yapılmasını yasakladı.

Yeşil Kundura Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kızanlıklı, mahkemeye yapılan konkordato başvurusunun gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Son dönemdeki, yüksek faizlerin uzun vadeli yatırımlara imkan vermemesi, TL’de yaşanan değer kaybı neticesinde satışların giderek azalması, ithal girdilerin kurdaki dalgalanmalardan etkilenmesi ve bunun gibi birçok olumsuz ekonomik gelişme nedeniyle kısa vadeli ödemelerimizde yaşanan güçlükleri bertaraf etmek, ticari faaliyetlerimizi korumak, müşterilerimizin, tedarikçilerimizin, bayilerimizin ve diğer iş ortaklarımızın bu zorlu süreçten daha da olumsuz etkilenmesini önlemek amacıyla Avukat Ertuğrul Kılınç aracılığı ile konkordato başvurusu yapma kararı almış bulunmaktayız.”

Kızanlıklı, sahip oldukları varlıkların borçları ödemeye yeter seviyede olduğunu da kaydetti. Türkiye’nin birçok ilinde mağazası bulunan firmanın temelleri 1948 yılında küçük bir atölyede atılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.