Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus muhalefet lideri Aleksey Navalnıy, hapisten çıkar çıkmaz tekrar gözaltına alındı

Rusya’daki muhalefet lideri Aleksey Navalnıy, katıldığı izinsiz gösteri yüzünden mahkum edildiği 30 günlük hapis cezasının hemen ardından tekrar gözaltına alındı. Olayı Twitter’dan duyuran Navalnıy’ın sözcüsü, muhalif liderin hapishanenin hemen dışında gözaltına alındığını ve Moskova’daki polis merkezine götürüldüğünü yazdı. Gösteri kanununa muhalefetle suçlanan Navalnıy, 20 gün daha hapis cezası alabilir.

Navalnıy, 28 Ocak’ta izinsiz gösterileri sert bir şekilde yasaklayan Rus kanunlarını ihlal ettiği gerekçesiyle 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalnıy ise Moskova yönetimini, hükümetin emeklilik yaşını yükseltme planına karşı 9 Eylül’de yapılacak protestoya katılmasını engellemek için hapse atmakla suçlamıştı. Söz konusu gösteriye ülke çapında binlerce kişi katıldı, polis 150 kişiyi tutukladı.

Geçtiğimiz yıllarda Navalnıy, Rusya’da birçok büyük protesto gösterisini organize etti. Navalnıy’ın yolsuzluk karşıtı söylemi, özellikle gençler arasında popülaritesinin hızla yükselmesine yol açtı. Mart ayındaki son seçimlere girmesi engellenen ve Putin karşıtı gösteriler düzenledikten sonra haziran ayını hapiste geçiren Navalnıy, Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nın başladığı gün serbest bırakıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.