Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da bir mahkeme, ÖSO mensubu bir Suriyeli’yi savaş suçları işlemekten ömür boyu hapis cezasına çarptırdı

Almanya’da yargılanan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesi bir Suriyeli, savaş suçları işlediği gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Deutsche Welle’nin haberine göre, Düsseldorf kentindeki mahkeme heyetinin başkanı Hâkim Frank Schreiber, gerçek adı açıklanmayan 43 yaşındaki Suriyeli’nin; başta cinayet, insan kaçırma ve işkence olmak üzere savaş suçlarını işlediğine hükmettiklerini açıklarken, “Ebu Dhib” kod adlı zanlının Halep kentinde ÖSO çatısı altında faaliyet gösterdiği belirtildi. Mahkeme, zanlının Halep’te tutulan esirlere, kimi zaman emri altındaki kişiler aracılığıyla, kimi zaman da bizzat işkence ettiğinin veya kötü muamelede bulunduğunun sabit olduğunda karar kıldı.

“Ebu Dhib”in yakalanma süreci ise şöyle: Örgütten ayrılan Ebu Dhib, Almanya’ya sığınma başvurusunda bulundu. Sığınma başvurusunda bulunan kişilerin ilk işlemlerinin yapıldığı bir kampta tutulan Ebu Dhib, daha önce işkence ettiği bir kurbanı tarafından tanınınca Alman otoriteleri harekete geçti. İlk işlemleri bitince kamptan ayrılan ve bir süre polis ve istihbarat tarafından izlenen Ebu Dhib, özel bir tim tarafından Nisan 2016’da gözaltına alındı. Ebu Dhib’in yargılanma süreci o tarihten bu yana devam ediyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.