Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener’den Devlet Bahçeli’ye: “İnşallah ‘Damat da beni kandırmış’ demez”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ABD’li danışmanlık şirketi McKinsey’e sahip çıkan sözleriyle yüklendi. Akşener, “TSK’ya kurulan tuzaktaki kozmik oda olayında, savcılığı Sayın Erdoğan üstlenmişti. Bu ikinci kozmik oda olayının savcılığını ise, Sayın Bahçeli üstlendi. Damat Berat’ın arkasında durdu, göğsünü McKinsey’e siper etti, ancak kayınpeder ikisini de ortada bıraktı. İnşallah, ‘Damat da beni kandırmış’ demez” dedi.

 

“Bahçeli Türk siyasetine, kara bir leke çaldı”

Akşener konuşmasında, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kendisini tehdit eden Tweet’lerinin ardından bir grup MHP’linin evinin önünde gösteri yapmasına da değindi. Akşener şöyle konuştu: “Geçtiğimiz hafta evimin önüne kadar uzanan hadiseye değinmek istiyorum. Yaşadığımız onca şeye rağmen artık daha beteri olmaz diyorduk ama Sayın Bahçeli yaptı yapacağını. Türk siyasetine, kara bir leke çaldı. Ne Türkiye ne de Türk milliyetçiliği için bir gelecek vaat etmediğini açıkça ortaya koydu. Sayın Bahçeli, sen, Cumhuriyetin kurucu iradesinin, Türk milliyetçiliğinin bayrağını düşürdün. Sen onu Sarayın kapısına serecektin ki, biz razı olmadık. Milliyetçilik 1100 odalı Saray bahçelerinde kök salmaz. Kongrede önüme çıkacak cesaretin yok. Kendi delegenin karşısına çıkacak cesaretin yok. İstanbul’dan aday çıkaracak cesaretin yok. Millete küfredenler, iktidardan milyarlık ihaleler alanlar hayasızca sokakta geziniyor. Kapalı kapılar ardında Erdoğan bile tavır koyuyor, ama senden ses yok.”

Akşener Bahçeli’ye, “Seninle daha fazla vakit kaybedecek değilim. Sanma ki söyleyecek söz bitti. Sanma ki bu cesur yürekler seni affetti ama memleketin daha büyük sorunları var; sen geç köşene otur, biz memleket meselelerinden bahsedelim” diye seslendi.

Akşener’den Erdoğan’a: “Lüksten, şatafattan vazgeçmiyorsun”

Akşener konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da ekonomik sıkıntıların sebebi olarak gösterdi. İYİ Parti lideri şunları söyledi: “Sayın Erdoğan, ülkeyi yöneten sensin. Ekonomiyi bu hale getiren sensin. Zamların sebebi sensin. Dünya; 4D yazıcıları, nesnelerin internetini, sanal gerçekliği konuşurken, ekonomiyi zabıtayla idare edebileceğini düşünmen, Türkiye için zuldür. Yılın bitmesine daha üç ay var. TÜFE yüzde 24,5’i, ÜFE yüzde 46’yı buldu. Sayın Erdoğan, seni belediye zabıtasına mı şikâyet edelim? Elektriğe, doğalgaza her ay zam yapıyorsun. Üstelik emrindeki Anadolu Ajansı’na bu zamları haber yaptırmayarak, milletin aklıyla alay ediyorsun. Her şeyin yoluna girmesini, biz senden daha çok istiyoruz. Çünkü bizim, ‘Krizi fırsata çevirecek’ yandaş zenginlerimiz yok. Biz milletiz. Ve olan bize oluyor. Sen dünyalığını tuttun. Top atsak yıkılmazsın. Bize ‘sabır’ diyorsun ama, sen lüksten, şatafattan vazgeçmiyorsun. Süper lüks uçaklarla ilgileniyorsun. Sarayın günlük harcaması 2 trilyonu buluyor. Şunu bir kenara yaz: Sen bulgur pilavı ve ayranla yetinmedikçe, millete ‘sabır’ diyemezsin.”

Akşener, Erdoğan’a beş maddelik bir öneride de bulundu. Akşener’in önerileri şunlardı:

1- Varlık Fonu başkanlığını bırak.

2- Damadını, Hazine ve Maliye’nin başından al.

3- Yandaşlarınla yaptığın köprü, hastane, havaalanı, otoyol sözleşmelerini masaya yatır ve Türk lirasına çevir.

4- Liderleri topla ve istişare et.

5- Sen ekonomist değilsin, bir bilene danış; gemiyi batırma.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.