Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybedenler anıldı

10 Ekim Ankara Katliamı’nın 3. yılında yaşamını yitirenler Ankara Garı önünde anıldı. 

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen “ Barış ve Demokrasi Mitingi” için toplanan kitleye  IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliamın 3. Yıldönümünde, katliamda yaşamını yitirenler katliamın yaşandığı Ankara Garı önünde anıldı.

Ankara Garı’na çıkan tüm yollar polis tarafından kapatıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren bölgeye TOMA ve yüzlerce çevik kuvvet ekibi getirildi.

Çevik kuvvet ekipleri ilk başta katliamın gerçekleştiği yere yalnızca ellerinde olan listelerde adları olan yaralı ve hayatını kaybedenlerin yakınlarının alınacağını söyleyerek anmaya katılmak isteyenlere müdahalede bulundu. 

O anların videosunu twitter hesabından paylaşan CHP’li Murat Emir, “Acıların yasına dahi tahammül yok..” dedi.

Müdahalenin ardından yapılan görüşmeler sonrası kitle Gar önüne giderek anma etkinliğini gerçekleştirdi.

Gar önündeki anmaya HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Kani Beko, İbrahim Kaboğlu’nun aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili katıldı.

Çerkezoğlu: ”Siyasi iktidar katilleri koruyor”

10 Ekim mitingini düzenleyen kurumlar adına konuşan Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Acımızı ve öfkemizi en çok büyüten nedenlerden biri de siyasi iktidarın katillere koruması ve yargı sürecidir” dedi.

Katliamın gerçek sorumlularının yargılanmadığını söyleyen Çerkezoğlu: “Katliam sonrası anket yapıp oylarının ne kadar arttığını hesaplayanlar halklarımıza hesap vermedikçe öfkemiz de acımız da dinmeyecektir. Katillere koridor açan, saldırı olacağını gizleyenler, gaz sıkma emrini verenler, güvenlik tedbirleri almayanlar yargılanmadıkça adalet mücadelemiz sürecektir. Katliamın tüm sorumluları yargılanana kadar öfkemizi diri tutacağız. Arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.