Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener: “Milletten alıp tek adama veriyorlar”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin haftalık grup toplantısında konuştu. Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili yeni bir teklifte bulunan Akşener, Suriyeli göçmenlere yapılan harcamalara dikkat çekerek, “EYT için verdiğimiz teklif yine reddedildi. Erdoğan da ‘Bu yükü milletin sırtına bindirmeye hakkımız yok’ dedi. İktidara soruyorum: Milyonlarca Suriyeli göçmenin 200 milyar TL’lik yükünü milletin sırtına yüklemeye hakkınız var mıydı?” dedi. Akşener şöyle devam etti:

“Bir teklifimiz daha var”

“Madem reddettiniz, bir teklifimiz var. Primini ödemiş, emeklilik hakkı var ama 15 yıl beklemesi gerekiyor. Bu 15 yılın ilk dilimde yarısı, ikinci dilimde yüzde 65’i, son dilimde de yüzde 80’i ödensin. Yaşı dolunca da hepsini alsın. Yaşa takılanların kaç kişi olduğunu bile açıklamıyorlar. SGK’nın çalışma yaptığını biliyoruz ama kamuoyuna açıklamıyorlar. Açıklayın kardeşim rakamı, bilelim ve ona göre tutum alalım.”

“Günde 2 trilyon TL ile geçinmek çok zor tabii. El insaf beyler!”

Ekonomik krize dair de açıklamalarda bulunan Akşener şunları söyledi:

“Ülkemiz bir soluk alsın diye diş sıkıyoruz ama ekonomideki gelişmeler ayakta durmayı güçleştiriyor. Krizin inkarı yerini ‘Döviz, enflasyon azıcık arttı’ tespitine bıraktı. Azıcık artmış. Daha ne olsun, ne olmasını bekliyorsunuz? Fırınlar kapanıyor. Konfederasyon başkanları ‘Binlerce firma batıyor’ diyor. İşi ciddiye almak için daha ne olmasını bekliyorlar bilmiyorum. Hastanelerde nöbet paralarını döner sermayeleri kırpıyorlar. Ekmek bulamayan pasta mı yesin? Millet kıraathanelerinde beleş kek mi kovalayalım? Azıcık dedikleri artık milleti boğuyor. İktidarın hazırladığı 2019 bütçesinde de bu durum devam ediyor. ÖTV’ler artıyor. Sarayın payı da üç katına çıkıyor. Günde 2 trilyon TL ile geçinmek çok zor tabii. El insaf beyler! Lafa geldi mi de ‘Milletin adamı’… Milletten alıp tek adama veriyorlar.”

“Son bir ayda 50 fırın kapandı”

Son aylarda kapanan fırınlara da değinen Akşener şöyle konuştu: “Bakın krizin daha da derinleşmesini önlemek için atılması gereken adımlar var. TÜİK’i rahat bırakın, ülkenin durumunu net görelim. Açıklanan Sayıştay raporlarının gereğini yapın, israfa son verin. İhtiyaç fazlasını elden çıkarın. Almanya’da 11 bin makam aracı var. Türkiye’de kiralıklarla birlikte 120 bin.

Yandaş iş adamlarının dövizli sözleşmelerini Türk lirasına çevirin. Yarın çıkıp oy verirken ‘Bana mı sordunuz’ demekle bu işten kurtulamazsınız. Geçen hafta bir kamu bankamız 300 milyar dolar borçlandı. 4 katı fazla maliyetle Türkiye borçlandı. Türkiye tefeci piyasasına döndü. Faize yatan paranın emekten çok kazandığı bir ekonomi iflah olabilir mi?

Devletin hazinesini uluslararası tefecilere muhtaç haline getirenler esnafı, sanayiciyi onların kucaklarına bıraktı. En temel gıdamızın emektarlarına bir bakın isyan ediyorlar. Son bir ayda 50 fırın kapandı. Maliyetlerdeki artışlar ekmeğimizle oynuyor. İktidar mart ayına kadar belediyeye halk ekmeğe zararına satış yaptırarak durumu kurtarmaya çalışacak.”

Öğrenci andı tartışmalarına da değinen Akşener, “Milletin aklıyla alay etmeyin, değerleriyle de kavga etmeyin. Onlar bilsinler ki, bu öksüz Türklüğümüzü bin cihana değişmeyiz” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.