Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sezai Temelli: “Seçimlerde kayyumları süpürüp atacağız”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli partisinin grup toplantısında konuştu. Yerel seçimlerde kayyum atanan belediyeleri geri alacaklarını belirten Temelli, “Çok yakında bu kayyumları süpürüp atacağız. Zaten birbirlerine düştüler. Bunları faşizmin çöplüğüne süpüreceğiz. Geldiğiniz nokta budur. İttifak dedikleri pazarlıktır demiştik. Halkın sorunlarına pazarlıkla çözüm üretemezsiniz. Bunların hepsini süpürüp atacağız’’ dedi.

Öğrenci Andı tartışması

Öğrenciler okulda ant içmesin süt içsin diyen Temelli, ‘‘Öğrenci Andı önümüze yeniden geldi. Kimsenin sorduğu yok. Şimdi Türkiye’de çocuklarımız ant okumuyor diye Türk olmalarında bir zafiyet mi ortaya çıktı. Fakat bu ant meselesi niye ortaya çıktı? Bu ülkede milliyetçilik üzerinden siyaset yapmanın bir tezahürüdür’’ diye konuştu.

‘‘Cemal Kaşıkçı neden İstanbul’da öldürüldü?’’

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde hükümetin tavrını eleştiren Temelli şunları söyledi:

‘‘Şimdi çıkmış Cumhurbaşkanı, Cemal Kaşıkçı olayını anlatıyor. 2 Ekim’de herkes biliyordu ne olduğunu. Bu diplomaside geldiğiniz durumu size gösteriyor. Kaşıkçı Türkiye’de öldürülüyorsa, neden Türkiye’de öldürüldüğü sorusunun cevabını vereceksiniz. Bu sorunun yanıtı Fırat’ın doğusundadır.’’

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.